Weekend Yang Meriah

Salam Hujung Minggu..

Lama betul tidak mencoret. Idea kureng, pastu mula la jealous tgk blog org lain yg "mcm2 ada" tu.. hehehe..
Hari ni Sabtu. Dapat dok umah, lepak2, tak rushin keluar town and facing the traffic jammed mcm satu nikmat je. Iras2 org keja ofis tu ada. Pagi, beratur dlm jammed. Ptg, berbaris lagi sekali. Masa utk di luang nak top up cantikkan http://chesalmah.com pun mcm kebuntuan idea. Byk benda nak citer dlm tu, tapi tu lah. Bila dah letih, mood mmg takde lah ..

Yesterday borak ngan Cik Mai. i told her, today hari malas i. Rasa mcm nak dok dlm gua je nih. hmm.. tentulah itu idea bergurau. Mana la ada org dok lelepak dlm gua di zaman la nih. Respon dari Cik Mai- "dlm gua ada kelawar. kelawar bau busuk... " :D

Lumrah manusia, tak selalu puas hati dengan situasi sendiri. Masa ke masa, mahu jua demand view lain, utk menutupi kebosanan dari menempuhi rutin seharian. Takpelah, ada peluang ada rezeki, boleh lah kot tukar2 view sekali sekala..Setakat ini, serunding2 lah yg buatkan cara fikir tu ada mcm cabang lain. [ Selain dari fikirkan task seharian, yg perlu di buat atau yg boleh di tunda ke hari lain :D.]

Setakat ni sambutan utk serunding, best sgt. Happy lah bila ramai yg kenal dan sukai produk2 serunding tu. Pastu dah pandai "cari gaduh" ngan kerani2 pejabat pos dah lately :D .. dulu pegi situ, isi2 borang then hulur parcel. La ni, dah terbit mcm2 modal nak di tanya, nak di selidik berkaitan sistem pengeposan..


Berniaga ni, tukar byk benda dari segi sikap.

Dulu2, nak buka mulut utk "jual" produk pun mcm ada berlian dlm mulut tu.. hehehe.. malu la, segan la, tak biasa la.. mcm2 lah alasan. Yg jelasnye, tiada minat di situ. Walau lahir dalam keluarga yg berniaga, tapi rutin2 mereka mcm angin lalu saja. Sbb tiada minat utk itu. Tapi bak kata Bro Thoman, benda yg baik tu, lama2 akan nampak juga. Betul Betul Betul.. :D


Good Day !
edit post
Reactions: 
2 Responses
  1. Serikan weekend anda dengan kelazatan serunding che' salmah...:P


  2. Tanpa Nama Says:

    Berlatarkan combination color yang menarik..That is cik salmah jangan kasi dia kenal..mula mula agak sopan dan pemalu lagaknya..bila dah lama lama sehari tak menyakat tak complete lah hari nya..mmm teringin gak nak ikut dia pergi ke pejabat pos mesti ala ala menteri melawat kawasan.. ampunnnn.. hehehehe.. Lagi satu ish dia yang nak duduk dalam gua ngan kelawar.. >:P ...


  • relaxing moment :)